100. dan škole

100. dan škole djeca vole!Danas, 9.2. je 100. radni dan u ovoj školskoj godini. Mnogi učenici su ovaj dan učili kroz igru, pjesmu i veselje.

Projekt 100.dan škole Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono. Tradicionalno se obilježava u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je planiran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti.

Tako je bilo i danas u našoj školi. Učenici 1.c razreda, 1. razreda PŠ Podgorje i K1 proslavili su ga na vrlo zanimljiv način.

Učenici 1. razreda PŠ Podgorje igrali su matematičku igru zbrajanja i oduzimanja sa 100 polja, memory sa riječima koje u sebi sadrže STO te su na kraju osmišljavali 100 riječi na slovo koje su izvukli. Poslušali su i himnu 100. dana škole te ukrasili svoje bedževe.

Učenici 1. c razreda dan su započeli sa 100 sekundi meditacije, opuštanja uz glazbu. Nakon toga su vrlo marljivo u skupinama prionuli poslu. Izradili su zidnu slovaricu sa 100 riječi. Uslijedila je tjelovježba. Izveli su 100 vježbi razgibavanja. Nakon toga su se natjecali u matematičkim zadacima zbrajanja i oduzimanja bacanjem igraćih kockica. Skupina koja je prva zapisala i točno riješila 100 zadatak je bila pobjednik. Dan su završili pjevanjem i sviranjem himne 100.dana škole. Aktivnosti koju su odradili su osmišljene i u sklopu sudjelovanja na istoimenom eTwinning projektu.

Učenici K1 su također uživali u zanimljivim matematičkim zadacima i pisanjem 100 riječi. Svi učenici su nagrađeni diplomama ili bedževima povodom 100. dana škole te za 100 dana upornosti, marljivosti, veselja, igre i dobrih djela.