BONTON NA INTERNETU

Učenici 8.d razreda održali su proteklog tjedna predavanje na temu Bonton na internetu svim svojim kolegicama i kolegama u osmim razredima.

Učenici su u suradnji s učiteljicom Majom Weiss pripremili računalnu prezentaciju kojom su podsjetili na pravila ponašanja u virtualnom prostoru, upozorili na eventualne opasnosti, a također su pružili korisne savjete kako se na mreži predstaviti, kakve podatke objavljivati, što učiniti u slučaju internetskog nasilja. Upozorili su također da ne bi trebalo većinu slobodnog vremena provesti na internetu!


Zanimanje za ovu temu bilo je veliko. U kratkom razgovoru nakon izlaganja učenici su pokazali da poznaju osnovna pravila ponašanja na internetu. Dobro je, međutim, na njih podsjetiti i osnažiti sigurnost djece na mreži.

Ova su predavanja bila prvi korak u pripremi „Srijede bez mobitela“. Bio bi to dan kada na hodnicima naše škole ne bismo koristili mobilne uređaje. Cilj ove akcije je oslobodili se poriva (ovisnosti) da stalno “visimo na mobitelima“, osigurati više vremena za prijatelje i druženje „uživo“, vježbati neposrednu komunikaciju te izbjegavati štetna zračenja.


Tko želi, može već sada u svoje slobodno vrijeme uvesti „srijedu bez mobitela“!