Čitajmo zajedno - čitajmo naglas:
zaboravljene knjige

Dana 6. svibnja 2022. godine, učenici 4.a razreda pod vodstvom knjižničarke Marine Aragović Švarbić i u pratnji učiteljice Natalije Vida, sudjelovali su na završnici 11. ciklusa nacionalnog projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige. Ove smo školske godine treći put sudjelovali u spomenutom projektu. Pročitali smo knjigu Miroslava Slavka Mađera: Djedovo slovo, koju smo na završnici i predstavili uratkom u Book creatoru. Ove je godine u projektu sudjelovalo 556 učenika iz 30 škola s područja Hrvatske.

U punoj dvorani Kina Tuškanac u Zagrebu predstavljeni su kreativni i raznoliki radovi brojnih škola. Domaćin projekta je OŠ Ante Kovačića iz Zlatara i knjižničar Zvonimir Guć koji je ujedno i voditelj projekta na nacionalnoj razini.

Predstavili smo našu školu i našu knjižnicu u najboljem svjetlu, pokazujući koliko je knjiga i čitanje bitno za našu školu i naše učenike te da za nas ne postoje „zaboravljene knjige“.

Budući da smo tijekom godine vrijedno čitali, nakon završnice projekta, nagradili smo se vožnjom Žičarom Sljeme, odlaskom u McDonald´s i kratkim obilaskom Zagreba.Dana 6. svibnja 2022. godine, učenici 4.a razreda, sudjelovali su na završnici 11. ciklusa nacionalnog projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige.