Čitanje lektire je baš fora!

Učenici 3.c razreda jako vole čitati i rado čitaju. Isto tako rado igraju i različite digitalne igre. Zato u njihovom razredu, često se na satovima lektire koriste digitalni sadržaji.


U prvom razredu poseban dojam na učenike je ostavila lektira Željke Horvat – Vukelje „Hrabrica“. Na satu lektire su vozili bicikl po poligonu, ali i igrali digitalni kviz o „Hrabrici“. Jako su bili uzbuđeni. Kviz u kojem su trebali pucati balone s točnim odgovorima, užario je atmosferu u razredu.


Ako si pročitao, pročitala „Hrabricu“, klikni poveznicu i okušaj se i ti u pucanju balona.


U drugom razredu su čitali vrlo važnu i poučnu priču Nevenke Videk „Pismo iz Zelengrada“ . Ova priča u stihovima prenosi važnu ekološku pouku koju treba čuti svaki čovjek ove naše još uvijek lijepe Zemlje. Baš u vrijeme čitanja ovog djela, nastava se održavala na daljinu. Učenici su na razrednoj web stranici dobili lektirno djelo, a zanimljive upute za izradu Pizza lektire na slijedećoj poveznici. Klikni i saznaj kako izgleda pizza lektira.


Sada u 3. razredu, posebno ih je očarala Astrid Lindgren i nestašluci i pustolovine njezine neobične djevojčice Pipi Duge Čarape. Što su sve radili učenici na satu, saznaj klikom na poveznicu.


Učiteljica Romana Brajković