Povodom Dana učitelja, idealnog učitelja zamišljali su i naši petaši te su svojim učiteljicama razredne nastave napisali i poneko pismo. Ovo je prilika da se svi mi podsjetimo naših dragih učiteljica i učitelja, a ovdje donosimo poruke naših petaša.


Moja učiteljica treba biti dobra i da zna raditi s djecom. Treba ih znati smiriti i naučiti kako se ponašati. Djeca trebaju naučiti zbrajati, oduzimati i dijeliti. Uvijek treba na vrijeme doći u školu kako bi se pripremila i na vrijeme počela raditi.

Larisa


Draga učiteljice Melanija,

od kada smo se upoznali, Vi ste imali osmijeh kojega se još uvijek sjećam. Uvijek ste bili tu kada mi je trebala pomoć. Prihvaćali smo sve izazove, poteškoće, putovanja, ali ništa od toga ne bi bilo da Vi niste bili s nama. Prošli smo sve uspone i padove, sve suze, lijepe trenutke, no Vi ste bili naša potpora, naša snaga i naša budućnost. Vi ste nas učili pravilima ponašanja, lijepim riječima i uvijek ste nas poštivali, kao što smo i mi Vas. Trudili ste se oko nas i pazili ste na nas kao oko u glavi. Sada smo već veliki i znamo odlučivati. Znamo mnogo toga jer ste nas to Vi naučili. Hvala na posvećenosti te četiri godine, hvala na druženju, hvala Vam na svemu. I na kraju ću Vam samo reći da zauvijek na svom licu nosite onaj najljepši osmijeh koje se jako rijetko nađe.

Hana


Imao sam šest godina i krenuo u prvi razred. Kada su prozvali naš razred, vidio sam našu učiteljicu i prijatelja s kojim sam išao u malu školu. Svi smo bili preplašeni, a učiteljica je bila sretna jer je vidjela svoj razred. Rekla nam je da se zove Sanja Tatalović Štimac i onda smo se i mi predstavili njoj. Idućih dana nismo bili plašljivi. Učili nas je polako čitati, pisati, računati, crtati, pjevati. Učiteljica je bila dobra, nije bila stroga. Bila je pravedna kod ocjenjivanja. Prije pisanja testova smo vježbali da ocjene budu bolje. Dozvoljavala nam je da sjedimo s kim želimo. Premještala bi nas jedino ako smo pričali pod nastavom. Svake godine smo učili sve više i više. Pripremali smo se za peti razred i mislim da nas je učiteljica dobro pripremila. Naučila nas je kako se ponašati. Nikada ne ćemo zaboraviti svoju učiteljicu Sanju.

Matija


Draga učiteljice Elvira, hvala Vam za sve divne godine koje ste me učili. Kod Vas volim što ste dobri, brižni, iskreni i što nam nikada nije bilo dosadno na Vašim satovima. Maja Lena