POČETNA KONFERENCIJA ERASMUS + PROJEKTA :
Novi pristupi za bolju budućnostU četvrtak, 29.rujna 2022. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Virovitica održana je početna konferencija Erasmus + projekta : Novi pristupi za bolju budućnost.

Projekt koji je započeo 1.srpnja 2022. i trajat će do 31.prosinca 2023. godine predstavila je koordinatorica projekta, učiteljica engleskog jezika, Martina Blažević.

Na konferenciju su bili pozvani svi zainteresirani učitelji Škole, Tim za kvalitetu, članovi Školskog odbora, roditelji, te kolege sustručnjaci i ravnatelji susjednih škola.

Učiteljica Blažević je navela da je projekt sufinancirala Europska komisija u sklopu Erasmus+ programa s 12 588,00 eura te da su osnovni ciljevi projekta: jačanje kompetencija učitelja svih predmeta za provedbu nastave na engleskom jeziku, uvođenje novih metoda- osuvremenjivanje nastave radi poticanja kritičkog razmišljanja učenika, prihvaćanje različitosti- razviti kod učenika svijest o različitosti, internacionalizacija škole i uključivanje učitelja u nove aktivnosti i mobilnosti.Projekt se sastoji od pet mobilnosti: četiri usavršavanja učitelja na tečajevima u Irskoj, Španjolskoj i Italiji i peta mobilnost je job shadowing (promatranje rada) u partnerskoj školi u Litvi.

Ravnateljica Škole, Sanjica Samac, izrazila je podršku svim sudionicima projekta i nadu da je ovaj projekt otvorio put i nekim budućim novim Erasmus+ projektima.PRVA MOBILNOST UČITELJICE ENGLESKOG JEZIKA U IRSKOJ

U sklopu Erasmus+ projekta „Novi pristupi za bolju budućnost“ koji je u našoj školi započeo 1.srpnja 2022. godine i trajat će do 31.12.2023. , učiteljica engleskog jezika, Martina Blažević, u periodu od 7.8.2022. do 14.08.2022. sudjelovala je na tečaju CLIL u nastavi kojeg je organizirao Europass Teacher Academy u Dublinu, Irskoj.

Na istom tečaju sudjelovalo je još 9 učitelja iz Finske, Francuske, Njemačke, Španjolske, Češke , Poljske i Belgije.

Na tečaju su učili o CLIL-u kao novoj metodi poučavanja. To je metoda kojom se sadržaji različitih predmeta poučavaju na engleskom jeziku. Škole u Belgiji i Finskoj su već uvele nastavu nekih predmeta na engleskom jeziku.

Na tečaju su učitelji podijelili svoja iskustva, ali i dobili nove ideje za provedbu nastave i različitih tema na engleskom jeziku. Također je važna i kulturološka dimenzija koja se nastoji integrirati u takav način poučavanja. Slijedom toga, učitelji su u popodnevnim satima obilazili važne znamenitosti Dublina: Nacionalnu galeriju, Spomen Oscaru Wildeu, Book of Kells, Trinity College, St Patrick´s Cathedral, Cliffs of Moher, St Stephen´s Park.

Sva nova znanja i iskustva , učiteljica Blažević će pretočiti u svoju učionicu i rado podijeliti sa sustručnjacima i ostalim kolegama iz OŠ Vladimir Nazor.