Učenik Nikola Džakula (sada već učenik Gimnazije Petra Preradovića u Vrovitici) i njegova mentorica, Martina Blažević, učiteljica engleskog jezika u OŠ V.Nazora Virovitica proveli su 4 dana u gradiću Lido di Jesolo, u Italiji sudjelujući u super finalu međunarodnog Hippo natjecanja u poznavanju engleskog jezika.

Nikola se uspio plasirati među 186 finalista od ukupno 48000 natjecatelja koliko ih je bilo u 1.krugu natjecanja iz mnogobrojnih zemalja regije i svijeta: Italije, Srbije, Albanije, Armenije, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Egipta, Južnoafričke Republike.


Natjecanje se provodilo u Hotelu Azzorre, 20. i 21.9.2021. Unatoč strogim epidemiološkim mjerama, Nikola i njegova mentorica su našli vremena i za posjet obližnjoj Veneciji te uživali u kratkotrajnim pauzama na pješčanim plažama Lido di Jesola.

I u samoj završnici natjecanja, Nikola je postigao izvrstan rezultat te je riješio 91% testa i zauzeo 6.mjesto u svojoj kategoriji. Svi finalisti su dobili medalje i potvrde o sudjelovanju.

Učenik i učiteljica su se vratili u Viroviticu 22.9.2021. zadovoljni rezultatima a još više zbog novih prijateljstava koja su stekli na ovom putovanju.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed malesuada faucibus ex nec ultricies. Donec mattis egestas nisi non pretium. Suspendisse nec eros ut erat facilisis maximus. In congue et leo in varius. Vestibulum sit amet felis ornare, commodo orci ut, feugiat lorem.