Maskenbal drukčiji od drugih

Ovogodišnji maskenbal u Nazorima upravo je iza nas. Bio je to drukčiji maskenbal od dosadašnjih. Organiziran je kao integrirani dan za sve učenike razredne i predmetne nastave. Maskenbal je obuhvatio dvije zanimljive teme: Zdravoljupce kojima su se bavili učenici razredne nastave te temu Kroz prošlost prema budućnosti namijenjenu učenicima viših razreda. Bez obzira na predloženu temu, učenici su mogli odabrati i masku prema želji tako da je škola cijeli dan bila ispunjena kreativnim i zanimljivom likovima.

Uoči maskenbala učenicima predmetne nastave ponuđeno je mnoštvo radionica koje su pripremili njihovi učitelji. Budući da je ovakav pristup maskenbalu novost u našoj školi, vrijedno je spomenuti naslove radionica: Skrivene knjige, Putovanja pod maskama, U potrazi za kamenom mudraca, Hrvatski kauboji kroz povijest, Životinje u prošlosti, Boje i zvukovi Afrike, Prošlost i budućnosti odijevanja, Mirisi i okusi poklada, Naopako - maskirane riječi, Životinjski motivi na maskama, Stare računalne igre pod maskama i Maske u srednjoj Europi. Učenici razredne nastave već su prošle godine iskušali ovakav način rada, a ove su ga godine samo nastavili. Rad u radionicama bio je za učenike ispunjen novim spoznajama, a rezultirao je brojnim radovima na temu maskenbala koji sada krase našu školu.


Na završetku radnoga dana učenici su sudjelovali na tradicionalnom plesu pod maskama. Svim sudionicima plesa, i onoga za mlađe kao i večernjeg plesa za starije učenike, mogu se izreći samo riječi pohvale. Plesalo se cijelo vrijeme, tražilo se mjesto više za sudjelovanje u nekoj od nagradih igara, izbor glazbe bio je odličan! Kuharice su pripremile krafne i sokove, škola je bila veselo uređena, a djeca i učitelji dobro raspoloženi. Stručni žiri večernjeg bala bio je toliko oduševljen maskama da je, osim predviđenih nagrada, dodijelio i tri utješne nagrade. Za najbolje odabrani su srednjovjekovni liječnici, ekipa Čarobnjaka iz Oza, Kleopatra, general, dinosaur i špiljski čovjek.


Brojne maske i zanimljivi radovi svjedoče da je dan prošao kreativno i zanimljivo. Ili kako su sami učenici primijetili, nikada nije vrijeme u školi ovako brzo proletjelo kao na dan školskog maskenbala!