Svjedoci povijesti gostovali u osmim razredima

U sklopu školskog projekta Priče iz Hrvatske učenici osmih razreda prikupljaju sjećanja na Domovinski rat, bilježe ih i objavljuju kako bi ostali u trajnom pamćenju. Ove su godine na satovima povijesti gostovali roditelji naših učenika te hrvatski branitelj koji su djeci prenijeli svoja sjećanja na to dramatično razdoblje.

Učenici su s velikim zanimanjem poslušali kazivanja gospođa Jelice Majdak i Olgice Risović koje su govorile o sudbini Hrvata u Srijemu i Srednjoj Bosni. O ulozi istaknutih Virovitičana u obrani Republike Hrvatske govorio je g. Hrvoje Belobrk. Iz Slatine je stigao branitelj i predsjednik udruge Glasnici istine g. Pavo Tutenov čija je sudbina vezana uz bojište u Baranji. Svi su se gosti izvrsno snašli kao predavači, a zajedničke su im poruke današnjim generacijama: čuvajte sjećanja i njegujte ponos prema domovini.

Ovim se gostovanjima i naša škola pridružila brojnim drugima koje poučavaju o Domovinskom ratu kroz riječi živih ljudi. Predavači su na kraju izlaganja primili zahvalnice za sudjelovanje u projektu, a učenici su sa sata otišli bogatiji za dojmove koje je teško steći listanjem knjiga i udžbenika.