Tjedan školskog doručka

4. tjedan školskog doručka
Na Svjetski dan hrane slavimo četvrti nacionalni Tjedan školskog doručkaTjedan školskog doručka pokrenut je u sklopu projekta Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović, s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Škole će u Tjednu školskog doručka putem zabavnih aktivnosti podsjetiti na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika od rane dobi. Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka.

Povodom toga se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka.

Naša škole već treću godinu zaredom sudjeluje u ovom državnom projektu. Ove godine u obilježavanje uključili su se učenici 2. razreda (2.c matične škole, 2. razred Područne škole Podgorje i 2. razred Sveti Đurađ).

Nacionalni Tjedan školskog doručka svake nas godine podsjeća na važnost nutritivno bogatog obroka u školi, ali i slavi sve one koji svakodnevno sudjeluju u školskom doručku: one koji ga planiraju i osmišljavaju, one koji ga pripremaju i naravno one koji ga s radošću konzumiraju.

Učenici 2.c razreda ove godine su se uključili u veliki izazov. Najprije su osnovali Tim Školskih Detektiva koji su koristeći svoja znanja, vještine, kreativnost i snalažljivost rješavali sve tajne Zagonetnog jelovnika i sudjelovali u otkrivanju sastojaka finih, zdravih namaza svim svojim osjetilima. Tjedan su započeli ukusnim, istraživačkim doručkom u razredu. Svojim očima, nosom i jezikom istraživali su koje sastojke sadrže određeni namazi. A zatim su se "bacili" na Zagonetni jelovnik. Dobro su proučili skupine namirnica i što se sve nalazi na Tanjuru pravilne prehrane. Na kraju tjedna su izradili zagonetne jelovnike.

Učenici 2.razreda PŠ Podgorje su također bili vrlo vrijedni. Svaki dan su nešto ukusno pripremili i pokazali da su pravi mali kuhari. U sklopu projekta učenici su obilježili i Dane kruha te Dan jabuka. Što su sve napravili možete pogledati u fotogaleriji.


#živjetizdravouškoli

#tjedanškolskogdoručka