U Gradskom kazalištu Virovitica danas je održan Županijski Lidrano čiji su domaćini bili Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica i Gimnazija Petra Preradovića. Nazočne učenike, mentore, članove povjerenstava i ostale goste iz Grada i Županije pozdravili su na samom početku ravnatelji škola domaćina Sanjica Samac i Kristijan Gostimir koji su u svom govoru pozdravili sve nazočne, poželjeli svima uspješne nastupe, ali i spomenuli zdravstvenu situaciju zbog koje se ovogodišnji Lidrano održava u specifičnim uvjetima bez prekobrojne publike. Nazočnima se obratila i pročelnica za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac koja je svim Lidranovcima i Lidranovkama poželjela mnogo sreće u njihovim nastupima i daljnjem umjetničkom radu te zahvalila svim svojim suradnicima, domaćinima i županu Virovitičko-podravske županije što se Lidrano, unatoč zdravstvenoj situaciji, ipak uspio danas održati. Čast da otvori ovogodišnji Lidrano pripala je županu Virovitičko – podravske županije Igoru Androviću, nakon čijeg je kratkog obraćanja i riječi ohrabrenja našim izvođačima, moglo početi izvođenje dramsko-scenskih radova.

Na Županijskoj smotri Lidrano sudjelovalo je 16 osnovnih škola te je bilo prijavljeno 14 pojedinačnih i 9 skupnih scenskih uradaka, 11 novinarskih i 17 literarnih tekstova, dvije radijske emisije i tri školska lista.


Povjerenstva za literarni izričaj u sastavu Jasenka Kolarić Barač – predsjednica te Alena Gladović i Iva Brusač – članice, predložile su za Državnu smotru Lidrano sljedeće radove:

1. MATEO RADULOVIĆ 8.razred, Ključ Života, mentorica Ivančica Fett-Škvarić, prof. OŠ Suhopolje, Suhopolje

2. JANA KOREN 7.razred, Od klinke do frajerice, mentorica Kristina Prtenjača, prof. OŠ Petra Preradovića, Pitomača

3. TIN LENARDO 6.razred, Iza zaključanih vrata, mentorica Mirjana Bartolić, prof. OŠ I. Brlić-Mažuranić, Orahovica


Povjerenstvo za novinarske radove u sastavu Marina Vajagić – predsjednica te Andrea Galović i novinarka Marija Lovrenc kao članice, predložile su za Državnu smotru Lidrano dva novinarska rada i dvije radijske emisije:

1. DUJE ROKO KALAŠ 8.razred, Drugačiji - članak, mentorica Kristina Đeri, prof. OŠ Vladimir Nazor Virovitica

2. ENA VIDOVIĆ 7. razred, Oprosti, Milka - reportaža, mentorica Sanja Pavelko, prof. OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Virovitica


RADIJSKE EMISIJE

1. Sasvim neobični ljudi, snimatelj FILIP COTA 6. razred i urednica IVA DROKAN 6. razred, Radijska emisija,

mentorica Marijana Toplak, prof. OŠ Eugena Kumičića, Slatina

2. To nisam ja , snimatelj LUKA GRCIĆ, 8 razred i urednica TIJANA GRDENIĆ 7.razred, Radioigra,

mentorica Sanja Pavelko, prof. OŠ I. Brlić-Mažuranić Virovitica


Povjerenstvo za školske listove u sastavu Kristina Đeri – predsjednica te Sanja Pajnić i novinarka Marija Lovrenc kao članice predložile su za Državnu smotru Lidrano sljedeće dva školska lista:

1. HLAPIĆ (broj 30), urednica TEA STRUSA 8.razred, mentorica Renata Sudar, prof. OŠ I. Brlić-Mažuranić Virovitica

2. PRERADOVIĆ (broj 49), urednica LANA MIHALJEVIĆ 8.razred, mentorica Sanja Koletić, prof. OŠ Petra Preradović, Pitomača


I povjerenstvo za dramsko – scenski izričaj u sastavu predsjednik Jakov Bilić i Blanka Bart glumci te Ivančica Fett-Škvarić imalo je pred sobom danas težak zadatak. Najuspješniji učenici i njihovi mentori predloženi za Državnu smotru Lidrano su:

1. DAVID KOLESARIĆ 1.razred, Silvija Šesto Plavuše monolog , mentorica Željka Krznarić, učiteljica OŠ I. Brlić-Mažuranić Virovitica

2. UNA BJELAJAC, MARKO BOLJEVČAN, MARKO BRLIĆ, MATKO CELIĆ, KIARA DESPOTOVSKI, RAHELA

DRVENKAR,LEJLA DIETRICH, MIA STANIĆ, NEA TREŠĆEC svi 5. razred, Ruke pune buke dramsko-scenska igra, autorica

Marina Mađarević i članovi dramske skupine, mentorica Marina Mađarević, prof. Katolička osnovna škola u Virovitici


Zahvaljujemo se svim sudionicima, mentorima, članovima povjerenstava i gostima na njihovom prisustvu te predloženim radovima želimo mnogo sreće u daljnjem izboru za Državnu smotru Lidrano.


U ime domaćina Kristina Đeri, prof.